مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد از تأمین کامل و بدون کمبود گندم، آرد و نان در استان خبر داد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد از تأمین کامل و بدون کمبود گندم، آرد و نان در استان خبر داد.

 

یزدسخن؛ سید جلال موسوی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که با حضور مشاور عالی فرهنگی، رسانه ای معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیر کل روابط عمومی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران برگزار شد، با اشاره به ذخیره مطمئن چهارماهه گندم در انبارهای استان گفت: ماهانه بین ۱۴ تا ۱۵ هزار تن گندم در سطح استان توزیع می‌شود و برای مدت چهار ماه نیز ذخیره گندم داریم و به همین میزان ورودی وجود دارد؛ بنابراین استان با هیچ کمبودی در این زمینه مواجه نیست.

 

وی میزان خرید سالانه گندم تولیدی داخل استان را ۲ هزار و ۲۹۰ تن اعلام کرد و افزود: مجموع مصرف سالانه گندم در استان یزد حدود ۱۷۰ هزار تن است که مابقی از سایر استان‌ها تأمین می‌شود.

 

موسوی با بیان اینکه مسیر تأمین گندم و آرد، پیچیده و حساس است، خاطرنشان کرد: این مسیر شامل مراحل خرید، تخلیه، ذخیره‌سازی، حمل و نقل و توزیع به سراسر کشور می‌شود. در استان یزد با توجه به وجود صنایع وابسته مانند تولید شیرینی‌های سنتی، میزان مصرف آرد قابل توجه است.

 

وی با اشاره به نظارت ویژه بر بازار برنج و شکر به‌ویژه در مناسبت‌هایی مانند ماه رمضان، نوروز و محرم، گفت: مصرف آرد در استان با استفاده از سامانه‌های کنترلی پیشرفته به‌طور دقیق مدیریت می‌شود و تمام مراحل از خرید گندم تا توزیع آرد به نانوایی‌ها ثبت و کنترل می‌گردد.

 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد با اشاره به توانمندی استان در تأمین نیاز داخلی حتی در دوره‌های بحرانی، تصریح کرد: در ایام اربعین، ۱۵۰ تن آرد اضافی از ذخایر داخلی استان تأمین و توزیع شد.

 

وی با اشاره به کاهش مصرف آرد به دلیل خروج اتباع خارجی، افزود: با شروع سال تحصیلی جدید و بازگشت روستاییان، میزان مصرف آرد مجدداً افزایش خواهد یافت.

 

موسوی تعداد نانوایی‌های فعال استان را یک‌هزار و ۱۷۷ واحد اعلام و بیان کرد: در کشور به‌طور میانگین به ازای هر ۶۰۰ نفر یک نانوایی فعال است، اما در استان یزد این رقم به ازای هر یک‌هزار و ۵۰۰ نفر است. چنانچه متقاضی جدیدی برای تأسیس نانوایی وجود داشته باشد، آمادگی کامل برای تأمین آرد مورد نیاز وجود دارد.

 

وی در پایان تأکید کرد: نانوایی‌ها تحت هیچ شرایطی حق تولید نان خارج از عرف و غیرقانونی را ندارند و با متخلفان برخورد جدی می‌شود.

در حال حاضر در استان یزد ۱۰۳ واحد نان فانتزی، ۸۰ واحد خشکه‌پزی و ۴۹ واحد آزادپز مشغول فعالیت هستند.